Tuesday, 9 November 2010

cincin kahwin : checked..!!

berakhir sudah misi mencari cincin untuk tunangku.. hehe.. alhamdulillah, sudah dapat cincin yang berkenan di hati (di hati tunangku laa.. :) ) mulanya mencari cincin suasa.. tapi suasa still ada emas.. plus rekaan untuk cincin suasa tak berkenan di hati tunangku..


kami ke The Mines, Serdang.. memang banyak kedai emas di sini.. kedai tak emas pun banyak gak.. hehehe.. lepas lunch kami start survey.. cincin platim menjadi pilihan kami.. tak ada emas, cuma ada platinum + sterling silver = platim.. nak tau lebih lanjut tentang platim, sila ke sini.. kedai yang pertama kami pergi ialah Scintilli.. actually booth bukan kedai.. design pun cantik².. harga pun ok laa.. semua orang mampu.. tapi sebab itu baru premis yang pertama kami pergi, so kami decide untuk jalan² dulu & survey.. the staff siap simpan untuk kami lagi tau.. hehehe..


then kami ke Goldheart.. sini pun ok juga.. mulanya takut nak masuk sebab kedainya nampak macam "kedai emas mahal".. hahaha.. masuk jugalah kalau mahal, lari keluar.. hehe.. tapi not bad, harga lebih kurang sama tapi designnya tunangku tak minat.. so kami keluar.. staffnya juga sangat bagus.. sabar melayan karenah kami yang duk tengok² contoh tapi at last tak beli pun.. hahaha..


kemudian, kami ke satu lagi kedai emas.. tak ingat nama kedainya tapi yang pasti staffnya semua melayu.. kedainya cuma ada barangan emas & suasa saja.. tak ada silver, platim atau stainless steel.. bila tanya emas jenis tu sesuai tak untuk kulit sensitif, staffnya menjawab "tak tau.. pakai dulu laa baru tau ok atau tak.." .. hmmm.. nampak sangat tak ada info nak menjawab.. macam mana nak menjual kalau tak ada ilmu tentang barang yang dijual?  tunangku terus tarik tanganku dan berlalu keluar.. katanya staff tu melayan macam kami ni datang nak beli ikan.. huhuhu.. rupa comel tapi hehhhhh.. hampehhhhh..


nampak pula kedai Diamoney tapi macam malas pula nak masuk.. akhirnya kami ke tempat yang mula² sekali kami pergi tadi iaitu Scintilli.. staff tu tengah menongkat dagu menunggu customer.. hehehe.. bila nampak kami, terus dia tersenyum dari jauh.. hahaha.. akhirnya.. dikeluarkan semula cincin yang disimpan untuk kami tadi.. acu lagi sekali pada jari.. memang kena pada jari tunangku.. tak payah nak alter lagi.. berbatu hitam & flat & disekelilingnya ada berlian halus lagi (berlian lah sangat.. kihkihkih..) cantik je (pada mata kami laa..) ok laa.. terus suruh pack & bayar.. dapat diskaun 10% lagi.. (jimatttt duitku.. hehehe..) tunangku siap suruh ambil gambar cincin tu & MMS padanya lagi.. buat jamuan mata sebelum tidur.. hahaha.. tak sabar nak pakai katanya.. :)


gambar?
still dalam phone.. tak bawa pula wayar untuk transfer ke PC..
huhu..

2 comments:

waniez nurul said...

cik kucing...how ur prep?
wanie xde mood nak update blog.. mati akai org kedah kata..hahaha
juz blog walking

kucincomey said...

hehehe..
same laa waniez..
prep takat ni alhamdulillah..
semuanya berjalan lancar..

blog pun terbiar camni je.. hahaha..
skang ni pun duk jenjalan kt blog orang.. hehehe..