Wednesday, 3 February 2010

sungguh ku tak mampu..

weekend lepas uwanku datang ke rumah.. menghantar kad kahwin anak kawannya ke rumahku.. dalam duk berborak sambil minum², uwan bertanya..

uwan : "dah buat persiapan ke?.."
aku : "belum lagi.."
uwan : "uwan ade bawak cadar pengantin.. dari Korea.. kaler putih macam yang ko nak.."
aku : "oh yeke? nak tengok.."
uwan : "ade dalam kete.. pi amik.."

aku pun bergegas ke kereta.. tak sabar nak tengok.. dari luaran memang nampak cantik.. berkilat.. mungkin sebab dari kain satin.. aku menghamparnya di ruang tamu.. hmm.. boleh tahan.. coraknya simple dan ada sulam bunga warna soft pink dan ungu ditengahnya..

aku : "berapa ni wan?"
uwan : "mahal sket la.. rm1500.. tapi boleh bayar bulan².. rm150 je sebulan.."
aku : (melopong)

RM1500 ko... ambikkk.. aku belek² lagi.. kainnya lembut.. biasalah kalau dari jenis satin memanglah lembut.. warna putih memang macam yang aku nak.. tapiiii..

aku : "mahalnye wan.."
uwan : "memanglah.. tempah khas ni dari Korea.. takde kat tempat lain.. kat kedai pun takde.."
aku : "oh.." (simple je tapi mahal nak m*****)

tiba² mak aku datang.. belek² juga cadar tu..

mak : "amik la kak.. ko nak kaler putih, kan?.."
aku : "memang laa.. tapi mahal ni.."
mak : "ko amik laa.. mak bayar sikit nanti.."
aku : huh..

yo² o jelah mak aku tu.. nanti mak bayar sikit ye? tak ada maknanya.. last² esok aku yang kena bayar semua.. huhuhu.. bila difikir², rasanya tak berbaloi.. sebab cadar tu just untuk perhiasan saja.. kalau nak tidur kena alas.. itu je? baik tak payah, kan? walaupun boleh bayar secara ansuran, tetap tak berbaloi.. mahal sangat.. rasanya dekat luar harga cadar tu cume RM800 ke RM900 saja.. maybe penjual nak cover balik shipping fee..

aku ada bertanya pada Yeh.. dia tak melarang cuma ayatnya tu berbunyi "mahal sangat watpe? bazir je.." hmm.. tunang aku nih jarang melarang aku.. sebabnya apa pun yang aku beli semuanya guna duit aku sendiri.. senang.. lagipun aku belum beli apa² lagi untuk majlis besarku nanti.. takkan baru beli cadar dah RM1500?? huh.. tak dapat la kannn..


ni rupanya RM1500


sulam warna soft pink & ungu di tengahnya


biasa je kan? terus terang aku katakan pada uwan, aku memang tak mampu.. sampai RM1500 memang tak layak aku memakainya.. huhuhu.. tak apalah.. masih ada masa lagi untuk survey cadar yang lain.. tak tahu kenapa aku minat pada warna putih pula kali ni.. nak pelamin warna putih + creme/silver, nak cadar warna putih.. hmm.. masa bertunang hari tu pun teringin nak pakai outfit warna putih.. tapi tak ada pula di kedai tu.. terpaksalah ambil warna pink + putih ikut tema majlis..

oh ya.. gambar² pertunanganku akan aku update nanti ya..


5 comments:

apeqchan said...

mahalnyeeee....

♥z@z@♥ said...

cantek yunk..tp mahal sgt..mmg x berbaloi..baik ko p beli brg kemas ke balckberry ke..lg berbaloi-baloi..huhu

p/s:1st time komen blog ko..xtahu pun koa de blog..nape ko x kabo kat aku..huhu

kucincomey said...

apeqchan : tu ler pasal.. tak mampu wooo.. huhuu

zaza : blackberry?? wahh.. best².. aku tak kabo sebab aku segan wehh.. hehehe..

ZARA said...

Hello, new reader here...

Nice blog :)

Cadar tu mahal sangat! Naseb u tak beli. hehe :)

~ thalhazlin ~ said...

wiush. mahalnya sampai rm 1500.. cantik memang la cantik , tapi ada kat luar yang lebih cantik, sulam timbul lagi banyak harga lebih murah.. boleh dapat below rm 1k. kene rajin survey..