Tuesday, 12 January 2010

dah turun sikit tapi mesti naik balik.. huhuhu..

lunch tadi ingat nak makan mcD.. tapi sampai saja depan pintu mcD, dah ramai yang beratur.. jam dah pukul 1.10 petang.. meja pun tak ada yang kosong.. mulanya nak tapau, tapi malas pula.. at last, yeh ajak ke pizza hut saja.. pizza lagi.. hmmm..

sampai di pizza hut pun orang ramai juga.. tapi tak lah sesesak di mcD.. dapat juga tempat duduk.. lama juga menanti.. selalunya sup sampai dulu tapi hari ni sup pun lambat sampai.. tak apa lah.. sambil menunggu kami borak² kosong saja..

dalam 15 minit berborak baru pizza sampai.. mula makan.. baru teringat semalam timbang berat dah turun laa.. kalau minggu lepas 53kg, sekarang dah turun 50kg.. yesss.. nak turun kalau boleh 47kg iaitu berat asal.. tapi mampukah? pagi tadi makan nasi goreng (sikit je.. hehehe..) lunch hour makan pizza pulak.. agak² kesampaian tak?

rasa macam tak turun tapi naik peratusannya agak tinggi.. hehehe.. keju maa.. dengan pepsi lagi yang manis tu..

lepas makan, yeh ajak ke carrefour.. katanya nak cari barang.. aku pun mengikut saja.. pilih punya pilih dapatlah milo 3 in 1 dan biskut ritz.. rupanya untuk aku.. hehehe.. best².. baru aku teringat yang 2, 3 hari ni bila yeh tanya makan atau tidak time kerja, aku selalu jawab "takkk..".. alasannya duit nak pakai untuk benda lain so kena berjimat cermat.. kena ikat perut laa.. hehe.. prihatin juga.. ;)

at last aku masuk office pukul 2.45 petang.. amacam? ada potensi kena buang kerja tak?
erkkk..

nota kaki : nasib baik boss tak ada.. hehehe..

2 comments:

Aida The Pink Goddess said...

mcm mana hilangkan 3 kg dlm seminggu? hebat nyaa

kucincomey said...

hmm.. yang ni maybe sbb tak ada selera nak makan..so saya tak amik makanan pun the whole day.. kalau ade pun cume biskut oat saja n milo/teh o without sugar..tapi kalau turun cepat, naik pun cepat gak.. huhuhu..