Thursday, 11 April 2013

rindunyaaaaaa....

rindunyaaaaaaaaa kat dia..

sedap sangat sate tu sampai stim mata.. haha..!!

hanna sekarang kat rumah uwan di seremban.. hantar rumah uwan sebab pengasuh bercuti ke Vietnam 3 hari.. rumah rasa sunyi sangat.. cepat laa minggu hari sabtu nak bawak balik ini budak..

Milestone Hanna (18 bulan)

  • dah pandai conteng dinding.. haha..
  • berjaya sebut beberapa perkataan (yang kita boleh faham) like air, amik (ambil), ammak (mak), abah, awa (uwan), ayah (atuk), ish (fish), cak (cicak), bash (bas)
  • kalau nampak komuter, stesen komuter, bangunan MOF mesti tunjuk mama.. dia tau mamanya selalu naik komuter nak balik rumah uwan..
  • kalau dah u'uk mesti hanna naikkan baju & tarik tangan kita pergi toilet untuk cuci.. dah u'uk baru nak cakap.. haha..
  • baru suka nak makan nasi.. di rumah pengasuh taknak makan sangat.. dah sampai rumah beria² makan mama suap.. hanna.. hanna..
  • kalau kena marah, cepat² peluk mama bagi sejuk hati mama.. haha..

2 comments:

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

dah banyak perkara yg hanna pandai..paling best yg last sekali..pandai dah pujuk mama tu.. (^_^)

mama hanna said...

haha.. tu la.. sejak dah besar ni.. hehe..