Friday, 26 August 2011

selamat hari raya kawan²..

salam..

wahh.. lagi 4 hari nak raya.. tak sabar rasanya.. office pun dah lengang.. hari ni ramai yang ambil half day sebab masing² nak balik raya awal.. aku?? tak dapekkk.. bukan bos tak bagi, tapi macam segan pulak memandangkan petang ni ada meeting penting, so aku kene sediakan paper² untuk meeting for boss..

kalau tengok pada pregnancy ticker kat header blog ni, ada lagi 28 hari untuk aku deliver my sweet baby nih.. means, dah 36 minggu a.k.a 9 bulan.. anytime pun buleh nak melahirkan.. semalam checkup lagi kat klinik.. alhamdulillah semuanya ok.. petang lepas habis kerja, ajak hubby pergi private klinik untuk scan.. dekat hospital pun ada scan jugak tapi hasilnya sangat mengecewakan.. doktor kat hospital tak memberikan kerjasama yang baik.. so kita nak tanya apa² pasal baby pun tak jadi.. so aku membawa diri pergi private klinik untuk scan.. haaa... kat sini baru boleh berbicara dengan doktor dari hati ke hati.. nak tanya tu, nak tanya ni, semua boleh.. memang puas hati..

jantina baby? hehehe..
rahsiaaaaa..
^_^

oh.. aku dah siap packing baju nak balik raya.. semangat nak balik.. tapi tak sure nak balik hari ni ke esok.. boleh pulak camtu kan? nurse kat klinik dah pesan, pergi mana², sila bawa beg baby & mommy & yang paling penting sekali buku merah tu.. manalah tau, kot tengah² jalan raya tu, tiba² sakit pulak.. haaa... manalah tau kannnn.. tapi, harap² baby akan keluar lepas raya.. bagi chance laa mummy makan lemang & juadah raya dulu eh baby.. boleh tambahkan berat awak sikit.. hehehe.. ok, berat baby adalah 2.5kg sekarang.. doktor pun cakap perutku kecil.. tapi walaupun kecil, dah merekah di sana sini.. huhuhu..

setakat ni, barang baby dah 95% siap disediakan.. cuma towel baby nak beli lagi beberapa helai.. satu lagi, set bersalin pun aku tengah survey.. set bersalin apa yang bagus eh? yang tak panas pada baby.. hmmm.. any suggestion?

sebelum tu, nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri pada kengkawan semua.. maafkan jika ada salah dan silap di mana².. hati² bila di jalan raya.. selamat balik raya..

p/s : dapat duit raya dari boss.. hehehe.. best².. rezeki baby.. =)


6 comments:

ZaNa aDieyZa said...

Selamat Hari Raya.. Zana mohon ampun & maaf sekiranya ada tersalah kata & terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita dalam dunia blog ni.. semoga lebaran kali ni lebih bermakna untuk kita semua.. take care.. Salam lebaran penuh ikhlas dari Zana Adieyza Sekeluarga..

zana doakan urusan bersalin nnti dipermudahkan Allah hendaknya..

Aziah said...

selamat hari raya juga...e..ehhh dalam perut ada baby... ingat tak ingat tak dialog sapa..

dulu kak ziah amik Leesa Formula.. memang tak panas kat baby... kalau murni beli yang lain, tengok pada baby sama ada dia ada naik ruam, cirit birit atau tahi mata dia banyak tu maknanya panas wokeh...

set bersalin semua terpulang pada ibu dan baby...

nak beli asing2 pun bole... contoh beli leesa formula pastu tambah dari mustika ratu utk mandian dan cucian punya... gitu...

ape pun terpulang pada bajet...

:D ibu nak makan banyak2 dulu kuih, nasi impit, lemang... walah walah...

kucincomey said...

zana : thanks zana.. ^_^ selamat hari raya juga buat zana.. sama² lah kita bermaafan di hari raya nih.. =)

kak ziah : hehe.. ingat².. =)

leesa formula ok eh? ramai org kate nona roguy.. ntah laa.. skang ni duk survey² je..

hahaha.. msti kena makan byk² dulu.. esok² takpat dah.. hahaha..

~YUN~ said...

dah 9 buln kne stndby dah tu..bwk je beg hospital =)

selamat hari raya mummy,drive carefully and hv a safe journey k! =)

dd dudu said...

berdebar2nye hehe.

dd doakan sume selamat ye :)

kucincomey said...

yun : thanks mummu yun.. mesti baby yun dapat byk duit raye, kan? hehehe..

dd : insyaallah.. kengkawan opis pun ramai dah selamat bersalin.. teruja plak rasanye.. huhu..