Monday, 1 August 2011

ahlan wa sahlan ya ramadhan...



salam ramadhan kawan²..

wahh.. sekejap je kita semua dah berada di bulan Ramadhan.. rasanya baru lagi menyambut puasa tahun lepas.. masa tu sibuk buat persiapan kahwin.. hehehe.. sekarang dah tiba lagi.. teruja jugak.. sebab dulu berpuasa dengan mak & ayah.. sekarang dah ada hubby.. =)

ok.. kalau dulu mak yang siapkan makanan untuk bersahur.. sekarang?? kenalah bangun sendiri.. pagi tadi sahur nasi goreng je dengan lauk rendang ayam yang uwan kirimkan semalam.. bangun pukul 4.45 am tumbuk lada , bawang untuk rencah nasi goreng (jangan ada yang terliur aku cerita pasal nasi goreng ni ya.. hehehe).. pepagi lagi aku dah menyambal.. hahaha..

oh ya.. hari Sabtu lepas, kami adakan kenduri doa selamat memohon supaya selamat & mudah proses bersalin nanti.. orang panggil "kenduri lenggang perut".. lenggang perutnya tak adalah.. cuma baca Yassin & doa selamat saja.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan sempurna.. hubby pun sempat potong kek birthday malam tu.. huhu..

puasa tahun ni merupakan kali pertama puasa sebagai seorang isteri dengan membawa perut.. sangat lain sekali rasanya.. tak dapat nak manja² macam dulu dengan mak.. mak yang siapkan semuanya.. aku tinggal bangun makan je.. hahaha.. sekarang hambikkkkk.. hehehe.. takpeee.. pahala tuuu.. tahun ni berdua.. tahun depan insyaallah bertiga pulak.. semoga Allah perkenankan.. amin..

pujuk² jugak baby ni.. hari ni kita puasa.. harap baby ok.. teringin nak puasa penuh.. tapi nurse kat klinik awal² dah pesan.. 2 minggu sekali kena buat BSP so tak boleh berpuasa.. hadehhh.. tapi kalau tahan, takpe kan.. asalkan tak memudaratkan kesihatan diri & baby dalam perut..

ok.. dah pukul 1 pm.. kalau selalu dah lunch dah.. hari ni? ingat nak lelap kejap..
hehehe..

salam ramadhan semua..
^_^

2 comments:

♥z@z@♥ said...

selamat berpuasa dear..aku dulu ngandung 2 hari je puasa..selebihnye lembik sebab alahan teruk..

kucincomey said...

oh.. hehehe.. jenuh laa nak mengganti.. hehehe..

selamat berpuasa.. =)