Friday, 12 August 2011

celoteh hari Jumaat..

semalam macam biasa pergi check up di klinik.. alhamdulillah kesihatan ok cuma berat turun sikit.. turun?? hahaha.. macam tak percaya.. sebab puasa kot.. ke nurse tu yang salah tengok?? huhuhu.. aku tengok macam dah 65kg.. tapi nurse tu tulis dalam buku 63.5kg.. gasak laa.. hahaha..

HB dah naik 11.2.. alhamdulillah.. betul kata mak mertuaku.. kalau nak HB naik, makan laa telur dengan susu banyak².. maybe sebab sahur sekarang ni, aku suka pulak goreng telur dadar.. makan panas².. sedap.. ehhh.. jangan terliur ye.. =)

BSP pun ok.. cuma result pukul 8 pagi tu tinggi sikit gulanya.. takde lah tinggi sangat dalam 6.0 gitu.. nurse tanya aku makan apa semalam? aku cuma cakap, aku makan anggur 3 biji je.. dengan air putih.. tersenyum² nurse tu.. panjang lebar dia bagi penerangan.. baru aku tau, rupanya anggur tu manis (walaupun aku rasa tak manis).. huhu.. anggur ni kalau dimakan lama duduknya dalam darah.. patut laa tinggi paras gulaku.. manalah aku tau..

check perut pun ok.. cuma baby masih "head floating".. aduhhh.. maknanya baby memang dah turun cuma kepalanya masih belum "masuk" dalam saluran yang "betul".. orang kata belum engaged.. selalunya anak first, cepat baby engaged.. lagi nurse tu kata, kalau 36 minggu nanti baby still tak engaged, nurse akan refer terus kepada doktor di hospital.. baby, cepatlah engaged.. mummy risau laa.. kalau boleh nak lahirkan awak secara normal.. tapi kalau keadaan tak mengizinkan nak buat macam mana.. takpe laa.. asalkan awak sihat dan selamat, mummy dah cukup bersyukur & happy..

ok lah.. nanti celoteh lagi.. semalam pergi tengok Jualan Barangan Raya kat Putrajaya nih.. baju branded ok laa murah².. ingat nak belikan ayah baju.. tengok laa macamana nanti..

selamat beristirehat..
^_^

4 comments:

cytiey said...

oh mkn telur leh naikkan HB eh?? ermm nk try la nnti.. aku nye semakin menurun..huhu

kucincomey said...

try laa.. aku tak makan kuning telur, so aku buat telur dadar, die dah campur skali.. pehtu rerajin laa minum susu ye.. insyaallah.. =)

♥z@z@♥ said...

eh skrg klau nie pelik la..nurse or doctor salu suh bersalin awal..aku dulu lagi 2 hari nak due baru bersalin..oke je..nurse kat kg aku tue steady je..last checkup dia siap ckp..klau due x bersalin lagi kte tggu lagi smggu ek..rlek ek..skrg nie sume nak dibedah..oppsss emo lak..

bkn ape babe, slagi baby oke, 36 mggu tue aku rase awal lagi..insyaAllah nanti baby masuk dlm saluran yg btol..jalan byk² ckt babe..hehe

kucincomey said...

zaza : tu laa.. takut gak.. skang lebih pade berjalan dah ni.. kat opis ni, turun naik je aku skang.. harap baby turun laa cepat..