Thursday, 4 August 2011

hampa..

hello..

masih dalam mood puasa.. opismate di belakang dah siap² pasang lagu raya.. aku pulak try nak bukak, tapi entah kenapa sound tak berfungsi.. dah check segala setting & wayar, still tak boleh jugak.. takpe.. simpan dulu mood raya tu.. hehe..

ok.. semalam berbuka di Alamanda.. sajalah berbuka di luar.. mulanya nak beli barang sikit.. tapi dah alang² ada kat situ, duduk jelah.. aku & hubby duduk melepak dekat bahagian tengah Alamanda.. ala.. yang selalu diorang letak booth² tu.. saja tengok orang lalu lalang sambil buat ketupat.. hahaha.. heppp.. bukan cerita yang buruk² tauuu.. huhu..

dalam pukul 6.30 petang, kami start survey "nak makan apa" di Alamanda.. tekak nak makan fast food.. lebih kepada pizza & spagetti.. cehhh.. tekak demand pulak nak makan western food.. tempat pertama yang kami pergi dah tentulah Pizza Hut.. penuh kooooo.. padahal baru pukul 6.30 petang.. masa staff Pizza Hut tu cakap "takde kosong laa bang.." , aku dah macam "what????..".. so kami pun berlalu pergi.. HAMPA.. =(   lalu kat McD, banyak lagi kosong.. hubby terus tarik tangan aku masuk.. bila dah dapat tempat, aku terus tutup muka.. guess what? menitik air mata aku.. aku kalau dah cembeng, memang merah laa muka ni.. tak sangka sebab makanan pun aku boleh nangis.. dulu mana pernah macam nih.. huhu..

nak tak nak, kami order laa McD.. makan GCB je.. hubby makan McChicken.. sedih.. balik rumah baby bergerak kuat.. pujuk² baby, takmo lah camni.. baby merajuk kot sebab tak dapat pizza.. (err.. baby ke mak dia??.. hehehe..) esok, kalau ada rezeki, kita makan pizza eh.. so harini, harus datang awal sikit.. hehehe..

setakat ni, alhamdulillah, aku & baby ok sepanjang berpuasa.. cuma masa first day tu agak penat sikit.. masuk hari kedua & ketiga, dah ok dah.. cuma penat berjalan.. selalu lepas habis kerja, kami singgah bazar ramadhan kat Putrajaya.. saja tengok² makanan.. time pusing² nilah penat.. maklum laa berat dah 64kg..

so hari ni, harap adalah rezeki baby nak makan pizza..

malam kenduri lenggang perut aritu.. bersama baby Qaseh.. berbeza betul dengan hubby, kan? hehehe.. abaikan suasana di belakang tu.. perutku tak nampak plak time nih..

6 comments:

Aziah said...

murni apa kata order je yang delivery punya.. ia mudah ia senang ekekeke... lagi pun kalau nak makan kat alamanda tu memang le ramainya umat.. nak buat camne kan... kenala awal... kalau awal pun asik dudukkk je nunggu pun bosan

hayatunfadzila said...

alololo....sian nye..

kucincomey said...

kak ziah : haah kan.. tak terpikir plaks..

dah cam lagu plak ayat kak ziah ni.. hehehe..

yan : nak wat camner.. baby yg nak makan.. ahakssss.. =)

.:Mama Dhia:. said...

siannyer die..tu baby yg nak makan tu..tul kate kak ziah tu..call jer, sure sampai umah punyer..

kucincomey said...

mamadhia : hehe.. dah dapat makan dah semalam.. lenkali bleh try yg delivery punyer.. =)

♥z@z@♥ said...

duduk tegak..kompom nampak..hehe