Tuesday, 28 September 2010

HIV test done.. :)

semalam ambil cuti semata² nak buat HIV test.. maklum laa malas masuk kerja kan.. huhuhu.. mulanya aku & tunang buat appointment kat Klinik Kesihatan Putrajaya.. tarikh yang diberi 15 Oktober.. gile lambat.. huhuhu.. sebabnya Klinik Kesihatan Putrajaya hanya buat HIV test hanya pada hari Jumaat saja..

lepas pada buat appointment, ayahku call suruh buat kat Klinik Kesihatan Seremban pula.. aku just kata "tengok laa.."..

hari Jumaat, tunangku balik kampung di Baling, Kedah.. tengok kawannya menikah di sana.. hari Ahad pagi² lagi sudah call.. katanya nak buat HIV test di Kedah.. Ahad kan Kedah bekerja.. so aku pun ok laa.. maknanya aku jelah yang belum buat lagi.. terus decide nak ambil cuti the next day semata² jealous sebab tunangku dah buat HIV test while aku belum!! hahaha.. rupanya prosedurnya sekejap saja dan macam rasa tak berbaloi ambil cuti.. dah la cuti tinggal sikit.. hadehh.. tapi dek memikirkan betapa malasnya nak ambil komuter dari Seremban then tahan bas dari Stesen Komuter Serdang ke Putrajaya.. pukul berapa nak sampai? so, tak pauah..!! hehehe..

keputusan HIV test diletakkan dalam sampul surat dengan staple rapi.. bila dapat result, confident je terus keluar.. dah dalam kereta cepat² buka sampul.. hanya ada kertas salinan kuning tapi tak ada tulis result apa pun.. yang ada hanya nama pegawai yang memeriksa dan jawatan saja.. keluar balik kereta & pergi balik ke tempat test semula..

aku : cik, nak tanya laa.. keputusan ni macam ni je ke? ke ade keputusan lain?
staff : tu je dik.. kertas kuning tu kepil dengan borang nikah & terus bagi kat pejabat agama..
aku : oh, camtu je eh? err.. saya taktau.. tu yang tanye tu.. hehehe (muka merah)

hahaha.. dahsyat kan? malu jugak la.. dah la semua staff kat situ lelaki.. hehehe.. tapi takpe.. malu bertanya sesat jalan kan?


urusan paduka baginda tuuu.. huhuhu..

kamu buat aku saspen daaaa.. hehehe..


:)

2 comments:

sk said...

hye murni..
b2b dr seremban ya? same la kita.. sy blum buat hiv n prosedur nikah lg. nnt boleh refer kat murni prosedur nya eh.. :D

kucincomey said...

hye SK.. hehehe.. boleh.. keep in touch ya.. :)