Friday, 20 August 2010

cerita pinggan mangkuk..

keadaan rumah masih belum kemas sepenuhnya.. hall depan masih belum dicat.. so kami buat keputusan untuk membersihkan lantai dan habuk² saja dulu.. weekend ni memang operasi la jawabnya.. almari² lama yg tersimpan pinggan mangkuk mak pun dah ada yang reput.. nak buang tapi sayang pula..

mak pun pernah kata..

"esok dah kahwin tak payah la beli pinggan mangkuk lagi.. ambil je kat rumah ni.. banyak.."

hati memang berbunga.. jimatlah aku.. hehe.. best betul dapat mak yang penyayang macam nih.. tapi tu belum habis lagi.. ayat seterusnya..

"tapi ambil yang lama jelah.. yang baru jangan.. "

ambik kau.. hahaha.. baru berangan nak ambil set pinggan mangkuk yang cantik sikit.. adehhh.. tapi memang betul, mak aku memang suke mengumpul set pinggan mangkuk, set minuman, periuk belanga, vision la, set balang kuih raya, tupperware.. macam² laa.. kebanyakannya yang lama² la.. memang sejak zaman mak aku anak dara lagi dikumpulnya.. dulu nak beli mahal.. so "main kutu" laa.. huhuhu..

memang penuh almari² lama tu dengan pinggan mangkuk.. ada yang pecah sendiri sebab dah terlalu lama.. macam² pesen (fesyen).. yang macam tu lah.. yang macam ni lah..

"mak tengok kau tak macam mak.. mak dulu² time anak dara suka kumpul barang² kaca nih.. nak beli mahal.. plan ngan kawan² main kutu.. dah dapat set itu ini.. kau takde pulak mak nampak.."

adeiiii.. nak jawab ape nih? selalunye aku senyum je.. tapi kadang² aku jawab balik..

"kalau akak (aku la.. hehehe..) beli, nanti mana nak letak lagi? lagipun mak punya set kan ada banyak.. sape lagi nak pakai kalau bukan akak.."

hahaha.. itu je yang mampu aku jawab.. entah laa.. setakat nih aku belum ada rasa nak beli set² pinggan mangkuk ni semua.. belum time kot.. hehehe.. nanti dah kahwin baru ada kot.. :)

"pandai laa kau.."

mak aku buat muka muncung dia.. hahaha.. yelah.. siapa lagi nak pakai pinggan mangkuk yang ada kat rumah aku tu.. bukannya ada adik beradik lain.. akulah yang akan perabihkan nanti.. hehehe..

tak sabar nak tunggu saat itu tiba..
:)

6 comments:

~ ReD ~ said...

hahaha..lain org lain ragamnya..:D

kita pn x minat nak kumpul pinggan mangkuk apa sume..ntah laa..

kucincomey said...

kan? kan? kan?
hehehehe.. :)

.:mama dhia:. said...

kalo org pun jawab yg same gak..
hehehe..
murni anak tunggal ker??

kucincomey said...

iye yana.. hehehe.. :kelip mate

.:mama dhia:. said...

patut ler comel...hehehe.. ade kene mengena ker comel ngan anak tunggal??? hehehehe..

kucincomey said...

hahaha.. tau takpe.. hehehe..