Wednesday, 14 March 2012

weekend yang lalu..


weekend lepas kami ke JB menghadiri kenduri kawen sepupu hubby.. itu laa 1st time kami berjalan jauh bersama hanna.. best gak.. (memang laa best sebab aku jadik "mem" kat belakang jaga hanna.. hubby yang penat jadik driver.. kehkeh..)

kami bertolak sabtu pagi dan sampai dalam pukul 1.30 petang.. hanna kejap² tidur, kejap² sedar pastu main² pastu tidur balik.. seronok betul dia duduk dalam kereta..

mungkin sebab hanna satu² nya baby kat sana, so semua nak dukung hanna.. lepas sorang, sorang dukung.. yang hanna pulak redha je walau sape pun ambik..



hanna with along ina..


kenduri besar hari ahad kat Dewan UTM Skudai.. sampai² kat dewan, hanna tidur.. bunyi bising kompang pun tak buat hanna bangun.. hanya terjaga bila kena kacau & cuaca dalam dewan panas..


nampak ke pakai glasses tu bang? ekekekek..  see, hanna terpenyek tido dalam stroller..

lepas jaga, hanna ada meragam sikit.. ingatkan tak puas tidur ke hape.. rupenyeeeee.. hanna MENYAMBAL..!!  hahaha.. mulanya tak perasan.. tapi tetiba bau "masam" menangkap hidung aku.. terus jari telunjuk aku kuis belakang pampers konon² nak check hanna u'uk ke tak.. tak sempat nak tengok, jari aku dah terkena t*** hanna.. adoiiii laa anak.. kat sini jugak ko nak menyambal.. huhu..

masuk toilet nak cuci, bukak² baju tengok seluar hanna dah habis kena t***..  suruh hubby pergi kat kereta ambilkan baju spare.. patut laa hanna meragam.. tak selesa rupanya.. nasib laa dress hanna tak kena sekali.. bila berdirikan hanna kat dalam sinki, amboiii kemain lagi dia tergelak² depan cermin toilet tu.. lega laa kot.. bertuah punya anak.. terus mandikan sekali..


masa nih tak perasan lagi hanna u'uk..

barisan pelakon keluarga wanita..

dalam pukul 3 petang, kami bertolak balik ke Putrajaya.. tapi sebelum tu, haruslah menyinggah ke sana sini dulu.. almaklum berada di perantauan.. nak tengok tempat orang macam mana kannnn.. tak kemana pun.. singgah tepi pantai sajok tengok Singapore dari kejauhan.. kempunan nak ke JPO.. gambar?? nan hado.. hehehe..

sebelum balik, kami bergambar dulu.buat pertama kalinya.. taraaaa....


kellassss muka pucat + berkilat.. panas cek oiiiiiii..

selamat pengantin baru aliya & saifuddin..
ok bye..

4 comments:

suezen said...

chubby nyer dia...comel!!!!!!!!!!!!

mama hanna said...

chubby & comel??
hanna ke mamanye?

kehkehkeh..

cytiey said...

aku pn tingin g JPO tu..ujung bln aku pn ada wedding kt JB gak..nk try g klu smpt.. by d way..hana super duper bambam!!

mama hanna said...

ct : kempunan weiii.. tapi masa tak mengizinkan nak pegi.. =(

apa kata upload sket gambar baby airis.. lame dah hanna tak tengok gambar kawan die nih.. aritu tgk kat FB pipi airis dah bulat.. sket ari lagi leh jadik bambam macam hanna.. hehe..