Thursday, 22 March 2012

very excited u'olls.. hehe..


salam khamis..

wahh.. tajuk kemain vass.. taknak kalah.. haha..

lagi 2 hari genap usia hanna 6 bulan.. so dah boleh makan solid food.. yeayyy.. sebenarnya dah berapa hari dah aku try bagi hanna makan nestum.. tapi buat cair² sikit laa.. hanna makan laju je.. kalau bubuh dalam botol sekali dengan susu, kurang sikit.. dah ready laa kot nak makan solid food tu.. hehe..

ingat dalam waktu terdekat ni nak try buat bubur.. tapi tetiap malam ada je perkara nak dibuat.. kawan hubby datang laa, mak mertua datang laa.. tu yang asyik tertangguh je.. dalam fridge dah ready dah kentang dengan carrot.. ikan tenggiri pun dah ada.. tak sabar nak buat.. aku pulak yang excited lebih.. huhu..

sejak belajar makan nestum ni, (beras + soya) hanna dah makin kurang menyusu.. kalau buat mesti tak habis.. baru setengah botol, dia dah tepis tangan kita.. kena main² dengan dia dulu then baru sambung balik.. kang bila dah sejuk, taknak pulak.. memacam ragam sejak dah besar sikit nih.. tu belum dapat kaki lagi tu..

nak tido skang pun makin payah.. kena nangis² dulu baru dia nak tido.. geram betul.. tido manjang je lewat.. takdenye nak tido awal dah.. kengkadang, kita dah menguap² tahan ngantuk, hanna steady lagi cerah biji mata.. haiiii laa anak.. macam².. tapi kalau hanna takde, sunyi.. huhu..


budak yang makin hari makin lasak..

kalau dulu, mandi asyik laa menangis.. tapi sekarang, ya ampunnnn.. galak main air.. satu lagi time nak menyiapkan hanna pakai baju.. adoiiiiii.. susah kemain..  jam tu laa dia nak melasak..

tapi walau apa pun, mama tetap sayang hanna..
luv u hanna busyuk² mama..
^_^


3 comments:

aimi ibrahim said...

tq follow me=) baby gurl awak sangat comel!

Aziah said...

tutup je lampu... hahaha

mama hanna said...

aimi : welkam.. =)

kak ziah : tutup lampu pun tak jalan.. huhu..