Monday, 5 November 2012

penapis oh penapis air..

helloo..

salam isnin kawan²..

lama betul tak update cerita baru.. diam tak diam sebulan dah.. hehe.. bukan apa, hujung² tahun ni kerja makin melambak.. kadang² tak sempat nak surf internet pun.. apa lagi nak update blog.. balik kerja pun selalu lambat.. dah sampai rumah, uruskan rumah pulak.. memasak, mengemas, membasuh.. hujung minggu dah berkejar ke Seremban tengok anak.. haiiii la badan.. cepat laa kurus hendaknya.. haha..

sekarang ni tengah mencari penapis air.. buat masa ni memang tak gunakan penapis air lagi.. dulu di rumah sewa, memang beli saja air di kiosk air kat kedai².. bila tengok air masak yang disalin ke dalam botol, Ya Allah... kuningnya..!! bayangkan macam mana kekotoran yang dah bertempek dalam badan ni.. iskkk.. tak boleh jadi.. memang kena beli 1..

so sekarang tengah cari penapis air yang murah + berkualiti + tahan lama.. buat masa ni dah survey beberapa penapis air.. ada yang dah siap air panas & sejuk (anda tahu brand apa, kan? hehe..) berkenan sangat.. tapi bila mintak pendapatan  kawan², ada yang kata mahal.. memang la bayar secara bulanan & murah, tapi macam beli motor pulak.. haha..

ada tak brand lain yang lebih baik & murah? boleh tolong saya survey?


Miss her so much..

2 comments:

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

org baru tukar penapis air semalam..no more bio aura..kite pakai wonderful plak... dispenser plur filter..ade panas sejuk..

mama hanna said...

thanks yana atas nombor tu.. insyaallah harini nak call orang tu.. semalam tak sempat bz bangett.. hehe..