Tuesday, 25 September 2012

Happy first birthday sayang...


semalam 24 September 2012, genap setahun usia hanna.. kejap je masa berlalu, tak sedar dah setahun usia anakku.. rasa macam baru semalam melahirkan..

semalam jugak hanna kena jab untuk umur setahun.. uwan dengan atuk bawak hanna pergi klinik.. alhamdulillah, mak kata hanna nangis kejap je.. dah besar, kan.. hehe..

sekarang ni, hanna dah practice melangkah.. sofa uwan dekat seremban pun dapat dipanjatnya.. kerusi makan yang berat tu pun dapat ditolaknya.. ingat tak larat.. kuat anak mama.. hehe.. setiap masa hanna akan explore boleh kata semua benda yang ada kat rumah.. almari tv, meja kopi uwan habis dikemasnya.. baju² dalam beg hanna akan keluarkan satu².. meja makan entah berapa kali ditawaf.. tudung saji yang 4 segi tu pun jadi "kenderaan" hanna.. mula², dia masuk & duduk dalam tudung saji tu.. dah puas duduk, diterbalikkan tudung saji tu, then ditolaknya pulak sambil berdiri.. kemaruk nak jalan la tu.. hehehe..

mulut pun makin bising.. sikit² "abbaaa..".. kalau abah tutup pintu bilik, hanna akan panggil sambil ketuk² pintu bilik tu suruh bukak.. kuat lak tu.. panggil sampai geram².. bila abah lambat bukak pintu, merajuk.. haha..

tetiba rindu pulak kat hanna.. takpeee... weekend ni mama balik, kita beli kek eh.. nak celebrate tu nanti la.. tempah kek khas untuk hanna & buat jamuan sikit.. tak sabar rasanya.. hehe..

semoga hanna membesar menjadi anak yang solehah, bijak, cerdik, sihat, membanggakan serta menyejukkan hati mama, abah, atuk & seluruh keluarga.. mama sayang hanna banyak²..

happy first birthday anakku sayang..

5 comments:

AzieYaH said...

windu eh.. kalau hanna 24 september... anak kak ziah yang firt 8 september.. yang kedua 22 september... hehe

.:Yana:. said...

happy belated besday hanna..pantas tul mase berlalu..

mama hanna said...

kak ziah : uwan, atuk ngan cucunya sume bulan september.. mama ngan abahnye saje lahir bulan lain.. huhu..

yana : tq yana.. tu laa.. tak sedar langsung.. huhu..

hayatunfadzila said...

besday Hanna same ngan kak ana la...hepi besday hanna =))

mama hanna said...

yan : yeke yan? TQ.. =)