Thursday, 6 January 2011

kek kahwin kami..

hello..

tetiba semangat pulak nak cerita tentang kek perkahwinan kami bila belek² balik gambar kahwin.. kek ni sponsored by cik Siti.. tak sangka cik Siti nak sponsor kek.. alhamdulillah, jimat di situ.. hehe.. kek coklat fondant setinggi 5 tingkat & berwarna putih berbunga peach pink.. sedap & tak manis macam kek² yang lain..

kata cik Siti, kek ni adalah hasil dari dapur Sugarflours.. layan pic ni..

keknya simple je.. tapi sedap sangat.. betul.. tak tipu.. =)

bila cik Siti tanya me nak berapa tingkat kek tu, me just cakap 2 tingkat should be ok.. yelah, dah orang nak sponsor, takkan nak demand pulak, kan? tapi memang impian dari kecik dulu memang nak kek 2 tingkat je.. kang banyak² tingkat dah feeling² artis pulak.. hahaha.. sangat tak sangka bila tiba hari majlis, terhidang depan mata kek 5 tingkat.. hehe.. thanks ya cik Siti.. sukeeeee sangat².. teringat pulak masa acara potong kek, kakiku digigit semut api.. nahhh, semut pun nak jugak.. hehehe..

ok, untuk hantaran pulak, me guna kek coklat fondant.. tapi bukan dari Sugarflours tapi Homemade Sweet Treats..masa bertunang dulu pun order cupcake dari sini.. pemilik Homemade Sweet Treats ni me panggil kak Zaiton.. beroperasi di Seremban.. so kalau ada B2B dari Seremban yang nak order kek/cupcake/tartlets/agar² boleh laa order kat sini.. hehe.. sedap juga & harga pun berpatutan.. gerenti puas hati.. haha.. kak Zaiton, saya promote lagi business kak Zaiton tauuu.. hehe..

inilah rupanya kek hantaran untuk hubby.. tempah dari Homemade Sweet Treats..


=)

ok.. masa hari bersanding di rumah saya, memang tak sempat langsung nak ambil gambar hantaran.. so gambar kek hantaran ni saya ambil dari blog Homemade Sweet Treats..

satu lagi hantaran untuk hubby yang saya tempah dari Homemade Sweet Treats ni ialah Blueberry Cheese Tart.. aduhhhh.. sumpah sedap.. saya tempah 50 pieces & dibahagi dua kotak.. sekotak ada 25 pieces.. so sekotak saya buat hantaran, sekotak lagi untuk makan².. memang tak terkata sedapnya.. sampai tak cukup.. rangup, lemak & tak manis sangat.. Ya Allah, sampaikan sepupu² saya yang kecik² tu mintak lagi kalau boleh tak payah buat untuk hantaran.. hahaha.. takpe, nanti kita order lagi eh.. kek & tartlets ni dihantar sendiri oleh kak Zaiton ke rumah saya.. so sweet of you kak.. thanks ya.. =)

tartlets yang sedap gilerr..!! sungguh..

ok.. dah habis segmen review kek kahwin & hantaran..goodies pulak rasanya dah review sebelum kahwin.. oh ya.. goodies kami hanyalah berbentuk kek marble mawar & telur.. tak ada kerepek² atau souvenir lain.. untuk kanak², kami berikan jelly & gula² dalam bunjut.. tapi terlupa nak snap gambar goodies² ni semua.. *cehh..  kek marble mawar tu boleh tengok di post di sini.. goodies ni dari Restu Rezeki Enterprise.. siap dengan kotak comel lagi.. murah pun murah.. sangat puas hati.. 

ok..  dah masa sambung kerja.. next entry, review lain pulak.. GTG.. bye..

p/s : kek 5 tingkat tu actually hanya 2 tingkat saja yang boleh makan.. 3 tingkat di atasnya adalah PELSU semata².. hahaha.. I think semua pun tau.. hehehe.. 

3 comments:

sk said...

sy tatau pon yg 3 tingkat kek tu dummy! tipah tertipu! haha

ha.. bace entry ni br teringat nak place order kt kak zaiton. mintak2 dia available bulan 3 nih. hihi

kucincomey said...

sk : hehehe.. saye pun baru tau mase sanding tu.. selame ni sumpah saye taktau.. ingatkan kek yg selalu kt TV bertingkat² tu real.. hehehe..

cepat² oder.. nanti terlepas.. =)

fiena_sofie said...

canteknya kek tu...nty kwen nk tempah kt ctu jgk la...