Wednesday, 15 August 2012

sunyi dah opis ni..


as salam..

lagi 4 hari kita akan meninggalkan bulan ramadhan.. sekarang ni sure ramai yang masih bekerja.. badan je yang kerja tapi hati dah sampai kampung dah.. haha..

sama laa dengan aku sekarang ni.. bos tak ada.. katanya pergi servis kereta.. kerja makin nak cuti, makin banyak pulak.. tau laa semua nak raya kan.. hati aku ni tinggal separuh je time buat kerja.. hati melayang² nak cuti.. bukan nak raya.. tapi nak cuti.. eh, aku tak tau kenapa aku tak rasa nak raya sangat.. even dengar lagu raya pun macam tak ada perasaan.. kenapa eh? apa yang tak kena dengan aku ni? tapi baju raya tetap beli.. heheh..

hari ni dah ramai opismate yang half day.. esok dah start cuti.. makin sunyi laa opis kan.. yang kampung di sabah - sarawak, awal² lagi dah cuti.. aku? kerja sampai jumaat.. sayang pulak ambil cuti bebanyak.. so, start cuti hari sabtu.. aku ambil cuti dari 22/8 hingga 24/8.. ambil 3 hari tapi dapat 9 hari.. muahahaha.. jadi laa kan.. hubby pulak raya kena kerja.. shift malam pulak tu.. hanya dapat cuti 27/8 hinggalah 31/8.. orang dah naik kerja, dia baru nak cuti.. huhu..

raya pertama of course di Seremban, rumah family aku.. tahun ni sepatutnya raya belah hubby.. tapi memandangkan belah hubby dah ramai (tak laa ramai mana pun.. 2 keluarga je..), belah aku tak ada orang, so raya pertama dengan family aku laa.. kesian mak dengan ayah.. kalau raya pertama aku di belah hubby, menangis laa dorang.. aku ni anak tunggal.. tak ada adik beradik.. so, apa² kena dulukan dorang laa.. hehe..

ada tak orang yang beraya di putrajaya? maksud aku tak balik kampung laa.. macamana laa agaknya eh? mesti tak best, kan?

tahun ni jugak, tahun pertama kami husband & wife beraya dengan anak.. segala persiapan, dulukan anak dulu.. sendiri punya, KIV.. baju² dia, aksesori dia.. yang lagi best, tahun ni dapat laa hanna kutip duit raya.. hehehe.. ni pun belum raya lagi, tapi duit raya dah dapat dah.. alhamdulillah, murah rezeki anakku.. beberapa orang opismate bermurah hati menghulurkan duit raya untuk hanna.. terima kasih ya aunties.. tahun depan hulur laa lagi.. hehehe..

bos pun dah bagi duit raya.. alhamdulillah.. semoga semakin murah rezeki bos hendaknya.. amaunnya? biarlah rahsia.. pegang sampul je dah rasa tebal.. hehehe.. ok.. fullstop.

nak rehat kejap..
tata..


2 comments:

.:MamaDhiaAdwa:. said...

bestnyer die dapat duit raye..tahun ni bos tak bg duit raye sebab tak tolong die wat keje(masih cuti bersalin..huhuhu..)
org penah beraye kat putrajaya..tp raye haji ler due to bleeding mase awal pregnancy dulu tp tu pun nangis tau..mmg sedih..
kampung murni dekat, tu pasal tak rase nak raye sangat kot..org tahun ni raye kedah, tu yg rase seronok sangat tu..tahun ni turn abg(kandung) plak tolong mak masak..hehehe...

mama hanna said...

yana : tak jugak yana.. macam tahun² sebelum ni, excited giler nak raya.. masa tu single mingle lagik.. memang berbeza dari tahun ni.. taktau kenape.. huhu..