Thursday, 12 May 2011

dah mula rasa..

hmmm.. lately ni gusi aku selalu berdarah.. gosok gigi je keluar darah.. kadang² time tengah duduk² or buat kerja di opis, gusi boleh berdarah.. kata opismate, itu normal bagi preggie mommy, tapi aku rasa macam something wrong somewhere pulak.. macam orang sakit rasanya walaupun tak sakit.. huhu..

semalam aku start pakai "uniform" pergi opis.. habis semua orang tanya aku "murni cuti ke?.." hahaha.. bukan apa.. baju kurung ada yang kainnya dah ketat.. walaupun zip tak habis, tapi tang cawatnya tu dah tak muat.. bila duduk rasa senak.. tapi hari ni pakai baju kurung balik.. hehe.. nantilah.. macam segan pulak nak pakai.. dah laa dekat opis ni tak boleh pakai sebarangan.. nak pakai inner pun tak boleh.. baju preggie pulak banyak yang lengan pendek.. hehhhh.. susah..

alhamdulillah, aku dah mula rasa pergerakan baby dalam perut.. walaupun tak kuat mana, tapi bila terasa tu buat aku tersenyum tiba².. selama ni, aku duk tunggu² bilalah aku boleh rasa pergerakan baby.. teruja sangat.. memang best.. =)

satu lagi, sekarang ni aku kerap dapat sakit kepala.. dalam 1 minggu tu, mesti ada sekali.. risau jugak.. selalunya bila sakit kepala ni datang, aku memang EL laa.. memang tak boleh buat kerja langsung.. tidur je ubatnya.. kadang² rasa nak makan panadol, tapi hubby cepat² sorokkan.. huhu..

menanti tarikh untuk ke klinik lagi bulan ni.. 18 Mei 2011..
=)

3 comments:

.:Mama Dhia:. said...

wanita preggie mmg gusinyer lembut..senang berdarah..mmg normal..

oo..semalam pakai uniform yer..x perasan plak..

dulu mase preggie x brani makan panadol..kalo sakit or demam terus g klinik..mintak ubat kat dokter.. x brani nak main makan jer ubat..

lovelyadibah said...

gusi leh berdarah eyh kalo mengandung?:)wow..gud info nie:)dba doakan mummy n baby sihat sampai masa labour t:)

kucincomey said...

yana : hehehe.. panadol tu tak makan pun.. rasa je cam nak makan, tapi cepat2 kene sorok.. huhu..

lovelyadibah : tq adibah.. =)