Tuesday, 15 March 2011

checkup lagi..

hye..

semalam checkup di klinik.. ramai pulak tiba².. selalu pergi tak ramai.. maybe sebab hari isnin kot.. ramai betul ibu² mengandung buat checkup.. bila tengok sorang² dengan perut besar, sekali nampak comel.. tak sabar pulak nak tengok baby bump nih.. hikssss.. ^_^

ok.. doktor scan lagi semalam.. nak tengok tumbesaran baby.. wahhh.. seronok tengok baby dah 3.27cm.. dah besar sikit dari sebelum nih.. dan yang paling buat kami excited, baby gerak² kan tangan kecilnya..!! cuuuuuute sangat².. papa dia laa yang paling suka.. syukur alhamdulillah.. dapat dengar degupan jantung baby lagi.. sebelum nih tak kuat sangat.. masa scan, alat tu tulis yang kandungan baru 10 minggu 1 hari.. tapi doktor calculate, katanya dah 11 minggu.. taktau yang mana satu betul.. doktor bagi due date pada 6 Oktober 2011.. insyaallah.. tapi dekat monitor tu tulis 9 Oktober 2011.. kalau betul, 9 Oktober, maka baby Insyaallah akan sambut birthday sama dengan mummy laa.. hehehe.. tak kisah lah.. yang penting baby membesar dengan baik, sihat & dapat lahir dengan selamat dah cukup baik, kan?..

so lepas ni, kena buat buku merah pulak kat klinik kerajaan.. tengok lah, maybe next week kot..

nota kaki : tak lalu makan laa pulak.. =(

5 comments:

cytiey said...

selalu²la gosok perut n suh bby kuar 9Oct..mne tau kn..? hihihi..try je..
aku dlu slalu wat cmtu.. (^_^)

Ramziah Mangsor said...

Sweetnya..

kakak sha dengan anak dia lahir berselang sehari dari tarikh lahir dia..

kucincomey said...

ct : buleh eh? akan kupraktikkan.. hehehe.. =)

sha : tulaa.. best,kan? kalau dapat, alhamdulillah.. hehe.. =)

♥z@z@♥ said...

babe, kamoo dah pregnant ker?wahhh..eh ko lahir 9/10 ke yunk?same date nga anak aku..hehe..

kucincomey said...

zaza : hehe.. rejeki awal.. huhuhu..

yup 9/10 besdayku.. same ngan anak ko eh? bagus².. =)