Tuesday, 15 September 2009

alkisah...


sabtu lepasnye cite baru aku nak cite arini.. hehehe..
hari sabtu lepas, aku ngan family pi laa jalan ke putrajaya.. (
name je kerja kat putrajaya.. kalau tanya aku pasal putrajaya pun aku taktau..huhu) Disebabkan last week ada shopping fare kat situ, maka tergeraklah kitorang 1 family ke putrajaya..

sesampai je kat situ dah pukul 5 petang.. aktiviti pertama pi cari makanan untuk berbuka dulu.. dah abih 1 kawasan tu kitorang tawaf, makanan dah beli, air pun dah beli, baju pun dah bau asap ayam percik, kitorang pun pi simpan makanan dalam kete.. dah simpan makanan baru laa bergerak ke khemah shopping tu..

sebelum masuk dalam khemah tu, ayah aku dah nampak 1 bende yang menarik perhatian die.. aku ngan mak dah nak lintas jalan, die asyik laa duk pandang² mende tu.. langsung aku ngan mak pun lekat jap kat situ.. nak tau mende ape? haa.. layan gamba nih..


comey tak? dah berkenan dah tu..


taknak lepas dah...

bile tanye harga.. RM6 RIBU whoaaaa.. tapi kire ok laa kan.. 1st in Malaysia maa.. basikal gune bateri.. tak larat kayuh, gune bateri.. abih bateri, bertolak laa jawabnye.. huhu..
aku rase akak yang promote tu mesti hangin.. berjela bagi penerangan, last² kitorang blah.. ayah aku rilek je ckp kat akak tu..

"
saje je nak try.." huahuahua..

dah sampai kat khemah, masuk laa kitorang berasak².. orang punye laa ramai walaupun dah petang.. barang² jualan ok laa kot.. banyak jual kuih raye, baju² lelaki ngan makanan² harian.. harga pun ok laa.. murah sket laa dari biase.. tapi aku heran, apsal baju pompuan takde.. selalunye shopping fare camni mesti banyak baju² pompuan.. takpe laa.. selamat duit aku..

rupenye duit aku tetap tak selamat.. disebabkan aku ngan mak yang beriya ajak ayah pi situ, ayah minta aku ngan mak beli baju raye untuk die.. cissss.... huhuhu.. tapi takpe laa.. bukan selalu pun aku belikan baju untuk ayah.. 4 helai sekali die borong.. boleh plak tu cakap..

"
patut laa tangan ayah asik gatal je.."..

huh!! last² baju aku sendiri tak dapat.. huwaaa...

jam dah pukul 7, baru laa kitorang 3 beranak keluar dari khemah.. simpan hasil belian dalam kete then lepak jap kat tengah jalan (depan Bhgn Pinjaman Perumahan).. kebetulan kat situ ade khemah siap kipas, lampu, kerusi & meja.. yeaaahhh.. tempat terbaik untuk berbuka.. ni laa gamba mereka² yang kelaparan berbuka puasa di putrajaya.. huhuhu..


mak ngan nasi kerabunye.. bersungguh² makan..


tak pandang kiri kanan dah!!


aku? diet.. (bluwekkk..)

tepat kul 7.45 malam, kemas² makanan terus balik.. itulah kisah kami.. sekian terima kasih..

2 comments:

zieah said...

tak yah diet weh... dah krusss...

kucincomey said...

kurus habissssss.. hahaha...